Yö Kaakkosaaressa, Päijänne 5.-6.7.

Melonta Jyväskylä

Yö Kaakkosaaressa 5.-6.7.2024

Tämä kaksipäiväinen elämys sopii aloittelijoille, niin melontaa kuin retkeilyä ajatellen. Melonta toteutetaan vakailla ja laadukkailla retkikajakki yksiköillä, joihin saat ennen retkeä tarvittavan opastuksen. Illan kruunaa tunnelmallinen, kesäinen ilta sekä yöpyminen teltassa/ riippumatossa. Retki on tarkoitettu sinulle, joka haluat palautua ja virkistyä luonnon äärellä kiireettömästi.

Melontaretken vaativuustaso: 

Melontaretki on helppo ja soveltuu myös vähemmän kokeneille melonnan harrastajille. Melontavauhti sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen ja sään mukaan. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vain täysi-ikäisen holhoojan seurassa. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja peruskunto kahden päivän melontaa ajatellen. Melomme kahden päivän aikana n. 10-15 km.

Aika ja paikka:

Päivä 1: Perjantai 5.7.
Aloitamme klo 16 Juurikkasaaresta. Tutustumme melontakalustoon, harjoittelemme melonnan perusteita, sekä pakkaamme varusteet. Melomme illalla pienen iltamelonnan Päijänteellä. Illaksi rantaudumme saareen. Yövymme ihanassa kallioisessa Kaakkosaaressa joko omissa teltoissa tai riippumatoissa. Varusteita on mahdollista saada lainaan järjestäjältä. Saaressa ei ole nuotiopaikkaa. Melontamatka ensimmäisenä päivänä noin 6 km, melontaa taukoineen noin 3 h.

Päivä 2: Lauantai 6.7.
Tunnelmallisen telttayön ja retkiaamiaisen jälkeen kasaamme leirin. Noin klo 10 alkaen melontaretki takaisin Juurikkasaareen. Matkalla luonnon ihmettelyä ja rauhallista melontaa. Kierretään katsomassa lisää Päijänteen vesistöä. Paluu rantaan n. klo 13. Mahdollisuus lounaaseen Juurikkasaaressa.

Melontamatka toisena päivänä noin 7 km, melontaa taukoineen n. 3 h.

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Tapaaminen Juurikkasaaressa. Retken ohjaajana toimii Melontaohjaaja, erä- ja luonto-opas Anni Lemmetty puh. 0503686186

Kysy rohkeasti, tule mukaan melomaan!

melonta jyväskylä

Varusteet:

Osallistujilla on oltava säähän ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattu varavaatetus, makuupussi, makuualusta, leiriruokailuun tarvittavat varusteet ja ruuat sekä oma teltta/ riippumatto. Lähetämme tarkemman varustelistan osallistujille infokirjeessä.

Kaakkosaari
Riippumatolle löytyy helposti paikkoja, myös parille teltoille.

RUUANVALMISTUS: Omien astioiden pesu tapahtuu kauempana rannasta, kaada pesuvesi maahan keskelle saarta, jotta Päijänteen vesi säilyy tulevaisuudessakin puhtaana.

Huom! Retkiruuat eivät sisälly hintaan.

Turvallisuus:

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa tai vaihtaa päivämäärää retkelle. Melonta- ja Soutuliiton kouluttamalla Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa) sekä hygieniapassi. 

Melonnan turvallisuus – Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry (melontajasoutuliitto.fi)

Hinta: 

125€/henkilö. Hinta sisältää kajakin ja melontavarusteet, ohjauksen ja elämyksen.
Kysyttävää melontaan liittyvissä asioissa? Otathan yhteyttä puhelimitse 0503686186/Anni tai sähköpostilla anni@anniliikuttaa.fi.

Melonta Jyväskylä